Δήλωση-βόμβα της Ντόρας Μπακογιάννη για την Ρωσία

November 21, 2025

Δήλωση-βόμβα της Ντόρας Μπακογιάννη για την Ρωσία


Διαφ.

Ντόρα Μπακογιάννη: «Είμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Ρωσία από την στιγμή που στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία»
Η πρώην ΥΠΕΞ, νυν βουλευτής της ΝΔ και αδελφή του πρωθυπουργού δίνει «διπλωματικά πατήματα» στην Ρωσία για να στραφεί η Μόσχα κατά των εθνικών συμφερόντων

Διαφ.

«Aπό τη στιγμή που χρησιμοποιούμε νατοϊκά όπλα στην Ουκρανία, είμαστε σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία», δήλωσε η βουλετής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, στην εκπομπή του ΕΡΤnews, «Στο Κέντρο» στην οποία ήταν καλεσμένος και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, Μιχάλης Μπλέτσας.

Διαφ.

Ερωτηθείσα για την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία και το αν αυτό θα μπορούσε να ξυπνήσει μνήμες που θα αξιοποιούνταν σε ένα υβριδικό πόλεμο μέσα σε μια προπαγάνδα από τη Ρωσία προκειμένου να δημιουργηθούν αντιπαλότητες και μέσα στην Ευρώπη, αφού παρατήρησε ότι η ακροδεξιά και σε άλλες χώρες πλην της Γερμανίας (Γαλλία) στηρίζει τη Ρωσία, η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά ότι «και στην Ελλάδα ο κ. Βελόπουλος υποστηρίζει ανοιχτά τη Ρωσία». Κάλεσε δε τον κόσμο να «βγάλει λογική» από κάποια ακροδεξιά κόμματα που ταυτοχρόνως «έχουν καλές σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά επικαλούνται και τον Τραμπ για τα περισσότερα ζητήματα».

Διαφ.

Σε αυτό το σημείο ο κ. Μπλέτσας εξέφρασε την άποψη πως «υπάρχει μια λογική, η οποία έχει να κάνει με το θέμα ότι υπάρχει μια γενικότερη επίθεση στη δημοκρατία ως μη αποτελεσματικό πολίτευμα».

«Το βλέπουμε στην Αμερική αυτή τη στιγμή. Ο Τραμπ έχει περάσει την εικόνα του ισχυρού ηγέτη, ο οποίος παρακάμπτει την αγκύλωση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κοινοβουλευτισμό», είπε σχετικά ο κ. Μπλέτσας.

Κληθείσα να σχολιάσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση ανεβαίνει στο άρμα του Τραμπ με αφορμή τις καταιγιστικές διπλωματικές εξελίξεις με τα ενεργειακά, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση, όπως και κάθε ελληνική κυβέρνηση, εξυπηρετεί τα δικά της συμφέροντα, τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Αυτή τη στιγμή, από αυτές τις αποφάσεις, εξυπηρετούνται πάρα πολύ. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν είναι τόσο δύσκολα για να τα καταλάβει κανείς. Μας συμφέρουν οι αγωγοί; Ναι, μας συμφέρουν. Μας συμφέρουν η αναβάθμιση των λιμανιών της Ελευσίνας και της Αλεξανδρούπολης, ενδεχομένως αύριο το πρωί και του Βόλου ή άλλα λιμάνια. Ναι, μας συμφέρουν. Μας συμφέρει από εκεί που είμαστε ο αποδέκτης φυσικού αερίου – ο τελευταίος μάλιστα – να είμαστε εμείς που εξάγουμε φυσικό αέριο; Ναι, μας συμφέρε. Αυτά είναι τα πράγματα. Απλά είναιι».

Επανερχόμενος στο θέμα του υβριδικού πολέμου, ο κ. Μπλέτσας επεσήμανε ότι «ο βασικός στόχος του υβριδικού πολέμου αυτή τη στιγμή είναι να χάσει ο Ευρωπαίος πολίτης την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, στο δημοκρατικό πολίτευμα».

Μιλώντας για την Ελλάδα και για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η δικαιοσύνη είναι ένας βασικός θεσμός που φθίνει συνεχώς σε δημοτικότητα, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η «ελληνική δικαιοσύνη έχει δεχθεί την μεγαλύτερη επίθεση της μεταπολίτευσης τον τελευταίο χρόνο».

«Κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή κάποιες αποφάσεις δικαιοσύνης υπήρχε πάντα. Μαζική, οργανωμένη πολιτική και κοινωνική επίθεση μέσω των social media, στην ίδια τη δικαιοσύνη δεν έχει υπάρξει ποτέ. Αυτό είναι ένα φαινόμενο του τελευταίου χρόνου. Εμένα με έχει τρομακτικά προβληματίσει», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι «αυτό το οποίο γίνεται μέσω των μέσων μαζικής δικτύωσης είναι ουσιαστικά μια υπονόμευση και υπόσκαψη της λειτουργίας των θεσμών».

Απαντώντας τέλος αν θεωρεί ότι μπορεί να έχουμε στην Ελλάδα επηρεασμό του αποτελέσματος των εκλογών «μέσω social media, μέσω υβριδικού πολέμου απέξω ή από μέσα», η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την άποψη ότι «είναι ένα ανοιχτό ενδεχόμενο».

«Και γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη ευθύνη δικιά μας. Και όταν λέω δική μας, εννοώ όλων των πολιτικών. Κατά τη γνώμη μου η δημοκρατία είναι σε κρίση. Το λέω πανευρωπαϊκά, δεν το λέω μόνο στην Ελλάδα. Έχουμε μία κρίση. Γιατί; Διότι μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας απέχουν από την οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα ή συμμετοχή. Η δημοκρατία όμως για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται συμμετοχή. Άρα όταν ένα μεγάλο κομμάτι απέχει, η δημοκρατία έχει τεράστιο πρόβλημα» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: