"Ψυχρολουσία" από τον Τάσο Αρνιακό – Αποδρομή της κακοκαιρίας με καταιγίδες και ψύχος


Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός δίνει τις εξελίξεις για το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει από την Ιταλία το Σαββατοκύριακο, το οποίο θα προκαλέσει κακοκαιρία το Σάββατο στα δυτικά, ενώ την Κυριακή οι βροχές (ασθενείς κατά βάση) θα απασχολήσουν και τα ανατολικά προσήνεμα.


Διαφ.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στην Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Τα πάντα έτοιμα για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου! Η τελευταία της επιθυμία

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τα πάντα έτοιμα για την κηδεία της Μαίρης Χρονοπούλου! Η τελευταία της επιθυμία

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και από το βράδυ 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική και στην κεντρική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι-βορειοδυτικοί, από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 και από το απόγευμα στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στη νότια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Παρασκευή

Στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς στα βόρεια και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: