Ιατρικό θαύμα: Δίδυμα κωφά κοριτσάκια στη Θεσσαλονίκη αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα


Ιατρικό θαύμα: Δίδυμα κωφά κοριτσάκια στη Θεσσαλονίκη αποκτούν ακοή χάρη στα κοχλιακά εμφυτεύματα


Διαφ.Τα κοριτσάκια της ιστορίας μας είχαν απώλεια ακοής όμως τώρα εκείνα και η οικογένειά τους χαμογελούν ξανά μετά την περιπέτειά τους. Τα μικρά κοριτσάκια κέρδισαν την ακοή τους χάρη στην ομάδα του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και τους γιατρούς που φρόντισαν να ενημερώσουν πλήρως την οικογένεια για τα εμφυτεύματα.

Τα δίδυμα κοριτσάκια που κέρδισαν την ακοή τους

Τα δίδυμα κορίτσια είχαν απώλεια ακοής. Όμως η επιστήμη και οι γιατροί της Β΄ Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου τους έκαναν το πιο πολύτιμο δώρο, αυτό της αποκατάστασης της ακοής τους.Όπως διαβάζουμε στην σχετική ανάρτηση, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου τοποθετήθηκαν την ίδια μέρα κοχλιακά εμφυτεύματα σε δίδυμα.«Όντας επί σειρά ετών το Κέντρο Κοχλιακών Εμφυτεύσεων με τις περισσότερες ανά έτος κοχλιακές εμφυτεύσεις πανελληνίως, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια που καταφέρνουμε και φέτος να επιτελούμε με επιτυχία το ιερό μας καθήκον» ανέφερε σε ανάρτηση του το νοσοκομείου στην επίσημη σελίδα στα social media.

Η μεγάλη εμπειρία του προσωπικού στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά καλλιέργησε την εμπιστοσύνη των δυο γονέων από την Πάτρα για την διπλή επέμβαση στα δίδυμα παιδιά τους. Όλα πήγαν καλά και τα δίδυμα πλέον θα έχουν ακοή.

Η χειρουργική επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος

Το σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος θεωρείται η πιο σύγχρονη μέθοδος αποκατάστασης, του προβλήματος της βαρηκοΐας. Μετατρέπει τους καθημερινούς ήχους σε κωδικοποιημένους ηλεκτρικούς παλμούς. Αυτοί, διεγείρουν τις νευρικές ίνες στον κοχλία. Το ακουστικό νεύρο μεταφέρει τα σήματα στον εγκέφαλο όπου γίνονται αντιληπτά ως ήχοι. Η τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται με γενική αναισθησία, με μία τομή πίσω από το πτερύγιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω πανεπιστημιακή κλινική αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα Κέντρα Κοχλιακών Εμφυτεύσεων στην Ελλάδα και έχει αποκτήσει ιδιαίτερη εμπειρία στην αμφίπλευρη τοποθέτηση κοχλιακών εμφυτευμάτων στα παιδιά. Ήδη ο αριθμός των παιδιών με αμφίπλευρη κοχλιακή εμφύτευση είναι μεγάλος και εξακολουθεί να αυξάνεται δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε παιδί να ενταχθεί στην κοινωνία των ακουόντων όσο πιο ομαλά και γρήγορα γίνεται.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: