Δραματική προειδοποίηση Καλλιάνου: Ελέγξτε τη φωτιά – Ερχονται άνεμοι έως 8 μποφόρ


Δραματική προειδοποίηση Καλλιάνου: Ελέγξτε τη φωτιά – Ερχονται άνεμοι έως 8 μποφόρ


Διαφ.
Δραματική προειδοποίηση Καλλιάνου: Ελέγξτε τη φωτιά - Ερχονται άνεμοι έως 8 μποφόρ Δραματική προειδοποίηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για την μεταβολή ...Δραματική προειδοποίηση του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου για την μεταβολή του καιρού σε σχέση με τις φωτιές και συγκεκριμένα για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Ο μετεωρολόγος ενημερώνει ότι τα μέτωπα πρέπει να τεθούν έστω υπό μερικό έλεγχο γιατί έρχονται άνεμοι με ριπές που θα αγγίξουν και τα 8 μποφόρ. Ενδιαφέρον προκαλεί δε πως αφήνει αιχμές για τα νέα μέτωπα που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα βάζοντας τη λέξη αναζωπυρώσεις σε παρένθεση με ερωτηματικό «(αναζωπυρώσεις;)»

Ο Γιάννης Καλλιάνος έγραψε στο facebook:

«Εύχομαι οι νέες εστίες (αναζωπυρώσεις;) στη Βαρυμπόμπη και στην ευρύτερη περιοχή να τεθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα έστω και σε μερικό έλεγχο, διότι, βλέποντας τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για την Αττική με βορειοδυτικούς ανέμους που οι ριπές τους μετά το μεσημέρι θα αγγίζουν τα 6-7 και πολύ τοπικά ίσως και τα 8 μποφόρ».


Υπενθυμίζεται πως μεγάλη αναζωπύρωση έγινε πριν από λίγο στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στο ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάνες.


Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

πηγη: thetoc.gr

Διαβάστε περισσότερα...